Greek English Русский
-- Menu --
Κρύσταλλοι

        Αβεντουρίνη

Η Αβεντουρίνη χαρακτηρίζεται ως ο λίθος της τύχης. Πρόκειται για μια πολύ θετική πέτρα ευημερίας που προάγει την ευεξία και την αισιοδοξία. Λειτουργεί ως κρύσταλλος φύλακας ,καθώς μετατρέπει τις αρνητικές ενέργειες σε θετικές και χαρίζει το αίσθημα της προστασίας .Προωθεί τις ηγετικές ικανότητες και την αποφασιστικότητα και μας βοηθά να επιλέξουμε τον επαγγελματικό προσανατολισμό μας. Επίσης, απομακρύνει τις στρεσσογόνες καταστάσεις και διατηρεί την ισορροπία και τη διαύγεια του ατόμου. Ηρεμεί τον θυμό, ενεργοποιεί την αντίληψη και τονώνει τη δημιουργικότητα. Παράλληλα, προσελκύει φλερτ και ερωτικές περιπέτειες, ενώ εξουδετερώνει τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Τέλος, ενεργοποιεί το μεταβολισμό κι αντιμετωπίζει τα δερματικά προβλήματα!

Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. 

Δείτε κοσμήματα με αβεντουρίνη εδώ.

 

 

        Αιματίτης

Χαρίζει πλούτο, αγάπη, ευεξία, αφθονία και θάρρος για μια νέα αρχή. Στηρίζει τις ντροπαλές γυναίκες ,τονώνει την αυτοεκτίμηση και την ικανότητα για επιβίωση.Βοηθά στην επίλυση πρακτικών και οικονομικών προβλημάτων. Φέρνει ανανέωση ,δυναμικότητα και θέληση για μια νέα αρχή. Αποτελεί φυλαχτό για την οικογένεια και την υγεία .Βοηθά στις νομικές υποθέσεις και στους δικαστικούς αγώνες και απαλλάσσει από έμμονες ιδέες και εθισμούς.Δρα ευεργετικά σε παθήσεις όπως η αναιμία , βοηθά στη θεραπεία των ρευματισμών και ανακουφίζει από την αϋπνία.

Φροντίδα: Ο αιματίτης είναι εύθραυστος και χρειάζεται προσοχή. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.

Δείτε κοσμήματα με αιματίτη εδώ.

 

 

Ακουαμαρίνα

To «νερό της θάλασσας» είναι μια εξαιρετική πέτρα που σχετίζεται με τη γαλήνη που πηγάζει από τη θάλασσα, καθώς χαρίζει ψυχική ηρεμία και αποφορτίζει από το στρες.Θεωρείται η πέτρα των καλλιτεχνών ,καθώς οδηγεί το άτομο σε ένα ανώτερο επίπεδο επικοινωνίας , έμπνευσης και αυτοέκφρασης.Οπλίζει με θάρρος και κουράγιο και ενισχύει τη συνείδηση.Προστατεύει την οικογένεια και εξασφαλίζει έναν ευτυχισμένο γάμο. Ανακουφίζει τους νευρόπονους και τον πονόλαιμο, τα πιασίματα στον αυχένα καθώς και τον πονόδοντο.

Φροντίδα: Η Ακουαμαρίνα είναι εύθραυστη και χρειάζεται προσεκτική μεταχείριση. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού, εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.

 

 

 

 

Αμαζονίτης

Δρα ως ένα πολύ αποτελεσματικό φίλτρο σε πολλαπλά επίπεδα.Φέρνει τύχη ,πλούτο, δύναμη και ανανέωση.Εξισορροπεί τη γυναικεία με την ανδρική ενέργεια και βοηθά στην εκδήλωση της καθολικής αγάπης, καθώς φέρνει τύχη στον ερωτικό τομέα .Ανακουφίζει από την ανησυχία ,τους φόβους και τα συναισθηματικά τραύματα.Χαρακτηριστικά το χρησιμοποιούσαν στην Αρχαία Αίγυπτο ως φυλαχτό καλοτυχίας .Το τυχερό πετράδι προωθεί επίσης την επικοινωνιακή διαίσθηση που οδηγεί στην εξωστρέφεια, τη αλήθεια και την ειλικρίνεια .Αναδεικνύει τη δημιουργικότητα, τη διορατικότητα και την αγάπη προς τον εαυτό μας ως χρήσιμος σύμμαχος σε κάθε νέα αρχή .Θεωρείται ευεργετικός λίθος για την οστεοπόρωση, την έλλειψη ασβεστίου και τη φθορά των δοντιών .Τέλος ,τονώνει το νευρικό σύστημα, καταπολεμά προβλήματα του λαιμού και βοηθά στη θεραπεία γυναικολογικών ασθενειών .

Φροντίδα: Πρέπει να προστατεύεται από απότομα χτυπήματα και αλλαγές θερμοκρασίας. Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φώς του ήλιου.

   Δείτε κοσμήματα με αμαζονίτη εδώ.

 

 

Αμέθυστος

Παραδοσιακά στην αρχαιότητα τον φορούσαν για να διώξουν τη μέθη και είχε ως αποτέλεσμα την αποφυγή της υπερβολής και των φυσικών παθών. Προσδιορίζεται ως το πετράδι της φιλίας , της αγάπης και της ειρήνης. Εξαιρετικά ευεργετικός στον νου, καθώς βοηθά στη συγκέντρωση και διευρύνει την κατανόηση βαθύτερων εννοιών ,όπως για παράδειγμα του θανάτου, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να φτάνει σε ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας.Τονώνει τη μνήμη ,βελτιώνει τη διάθεση για δράση και την αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Επίσης ,χρησιμοποιείται για να προκαλέσει το πιο εξιδανικευμένο και αγνό είδος έρωτα ,εξασφαλίζοντας έτσι συζυγική πίστη και ασφάλεια. Διαλύει τον θυμό, τους φόβους και το άγχος.Τονώνει το ενδοκρινικό σύστημα, ρυθμίζει το μεταβολισμό και μας βοηθά να ξεπεράσουμε εθισμούς στο φαγητό και το αλκοόλ. Τέλος ,δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα, ανακουφίζει από πονοκεφάλους ,δερματικές παθήσεις και χαρίζει ψυχολογική ανακούφιση.

Φροντίδα: Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Προσοχή η έκθεση μεγάλης διάρκειας στο ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.  

Δείτε κοσμήματα με αμέθυστο εδώ.

 

Απατίτης

Προέρχεται από το ρήμα απατάω αλλά σίγουρα δεν θα σας εξαπατήσει!Αυτός ο ιδιαίτερος κρύσταλλος διευρύνει τη γνώση και την αλήθεια και μας βοηθά να προχωρήσουμε και να απαλλαχθούμε από προβληματικές καταστάσεις του παρελθόντος.Μειώνει αποτελεσματικά τη θλίψη και το θυμό, ενώ παράλληλα απομακρύνει την αρνητικότητα για τον εαυτό μας και τους άλλους, κάνοντας μας λιγότερο ευερέθιστους.Στηρίζει το πάθος χωρίς ενοχές.Σε ψυχολογικό επίπεδο, αυξάνει τη διάθεση για δράση και τα ενεργειακά αποθέματα.Επίσης, ευνοεί τις κοινωνικές συναναστροφές και την εξωστρέφεια.Ενισχύει τη θεραπεία παθήσεων των οστών και των αρθρώσεων , ενώ καταστέλλει την πείνα και αυξάνει τους ρυθμούς του μεταβολισμού.Τέλος, βοηθά τις κινητικές αντιδράσεις, τους αδένες και τη σεξουαλικότητα.

  Φροντίδα: Ο απατίτης πρέπει να προστατεύεται από απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας που μπορεί να αλλάξουν ή να ξεθωριάσουν το χρώμα του. 

  Δείτε κοσμήματα με απατίτη εδώ.

 

 

Αχάτης

Ένας πολύ σταθερός κρύσταλλος που διαθέτει την ιδιότητα να εναρμονίζει την αρνητική και τη θετική ενέργεια και να φέρνει συναισθηματική, σωματική και νοητική ισορροπία.Ψυχολογικά ,συμβάλλει στην αποδοχή του εαυτού και βοηθά την αυτογνωσία.Νοητικά, βελτιώνει τη συγκέντρωση και την αντίληψη.Θα χαρακτηριζότανως ο λίθος της ειλικρίνειας.Προσφέρει αφθονία, δύναμη και σταθερότητα, οπλίζοντας με θάρροςκαι αυτοπεποίθηση το άτομο που το φοράει.Επίσης, ο Αχάτης ελκυει τον πλούτο, ενώ προστατεύει από εθισμούς και εμμονές,διότι έχει κατευναστική δράση.Επίσης τονώνει την αγάπη , τον έρωτα και το κουράγιο για μια νέα αρχή.Είναι χρήσιμος για κάθε περίπτωση συναισθηματικού τραύματος.Θεραπέυει τις δερματικές παθήσεις, ανακουφίζει από τον πυρετό και γενικότερα λειτουργεί ως ελιξήριο, καθώς τονώνει το πεπτικό και το λεμφικό σύστημα.Τέλος χρησιμοποιείται ως φυλαχτό για την εγκυμοσύνη. 

Φροντίδα: Χρειάζεται προσοχή από απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας που μπορεί να αλλοιώσουν το χρώμα του. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα. 

Δείτε κοσμήματα με αχάτη εδώ.

 

 

Γρανάδα

Στα λατινικά Γρανάτης σημαίνει ρόδι και πρόκειται για μια πέτρα με μεγάλη αναζωογονητική ενέργεια.Είναι ένας χρήσιμος κρύσταλλος σε περιόδους κρίσης ,καθώς καταπολεμά τα αδιέξοδα .Ενδυναμώνει και ενεργοποιεί το ένστικτο της επιβίωσης, φέρνοντας κουράγιο και ελπίδα. Επίσης, εμπνέει την αγάπη , την αφοσίωση και τη φιλανθρωπία. Εξισορροπεί τη σεξουαλική ορμή και ανακουφίζει από κάθε είδους δυσαρμονία. Προσφέρει αντοχή, ενεργητικότητα και αποφασιστικότητα στη σύλληψη έξυπνων ιδεών, κυρίως επιχειρηματικών. Ευνοεί τις συνεργασίες, την επικοινωνία και οδηγεί σίγουρα στην επιτυχία, όσον αφορά την επίλυση οικονομικών και νομικών ζητημάτων. Επιπλέον, απομακρύνει τις μπερδεμένες σκέψεις και διευκολύνει την αυτοσυγκέντρωση και τη συνειδητότητα.Η Γρανάδα τονώνει το σώμα, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και θεραπεύει τις διαταραχές της σπονδυλικής στήλης και των κυττάρων.Τέλος, αναζωογονεί το αίμα , την καρδιά και τους πνεύμονες.

Φροντίδα: Προσοχή στα χτυπήματα. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου.

Δείτε κοσμήματα με γρανάδα εδώ.

 

 

 

Ζαφείρι: Το ζαφείρι είναι γνωστό ως «η πέτρα της σοφίας», το κάθε χρώμα δε έχει τη δική του ξεχωριστή σοφία. Εστιάζει και ηρεμεί το νου και απελευθερώνει τις ανεπιθύμητες σκέψεις. Βοηθά να ξεπεράσουμε την κατάθλιψη και την πνευματική σύγχυση και ενεργοποιεί τη συγκέντρωση. Φέρεται να θεραπεύει τα μάτια, απομακρύνοντας τις ακαθαρσίες και το στρες. Λέγεται ότι δυναμώνει τις φλέβες και βελτιώνει την ελαστικότητά τους.

Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο κρύο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φως του ήλιου.

 

 

Καπνίας

Ο λίθος φύλακας. Αποτελεί δυνατή ασπίδα προστασίας σε ψυχικό και νοητικό επίπεδο.Σ'υντροφος στην εσωτερική αναζήτηση, δημιουργεί γέφυρα μεταξύ ουρανού και γης και μας βοηθάει να βγούμε από το σκοτάδι στο φως. Σύμμαχος στις δύσκολες στιγμές οπλίζει το άτομο που το φοράει με ψυχραιμία, επιμονή και αποφασιστικότητα. Συντελεί στην απλοποίηση της ζωής και προσφέρει χαλάρωση, ηρεμία και χαρά. Διώχνει τα πευματικά μπλοκαρίσματα ,δίνει δύναμη για να πραγματοποιούμε τις ευχές , τα όνειρα και τις επιθυμίες μας ,ενώ εξουδετερώνει το φόβο της αποτυχίας. Επιπλέον, ο Καπνίας αποτελεί ένα καταπληκτικό αντίδοτο για το στρες, καταλαγιάζειτην κυκλοθυμία και μειώνει τις αυτοκαταστροφικές τάσεις. Δρα αναλγυτικά στους πονοκεφάλους , σε προβλήματα της κοιλιακής χώρας, στους γοφούς και στα πόδια. Τέλος , προστατεύει την καρδιά , ανακουφίζει τον πόνο και την κατάθλιψη.

  Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Συνιστάται καθαρισμός με χρήση ατμού.

   Δείτε κοσμήματα με καπνία εδώ.

 

 

Κιτρίνης

Ο προστάτης της αύρας , δρα ως σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης, ώστε να μπορέσετε να πάρετε τα αναγκαία μέτρα για να προστατευτείτε από επικείμενες δυσκολίες. Είναι μια χαρούμενη και γενναιόδωρη πέτρα, που απομακρύνει την αρνητικότητα και τη μελαγχολία. Μπορεί να εξασφαλίσει την ερωτική αφοσίωση και τη συζυγική πίστη. Σε νοητικό επίπεδο, ο Κιτρίνης αναζωογονεί το μυαλό και προωθεί την εσωτερική ηρεμία, ενώ συμβάλλει στην έκφραση των βαθύτερων σκέψεων και συναισθημάτων σας. Επίσης, τονώνει την ορμή και τα κίνητρα, για την αντιμετώπιση του μέλλοντος μέσα από μία αισιόδοξη ματιά, ενώ ενθαρρύνει την απόλαυση και την εξερεύνηση νέων εμπειριών.Βοηθά στην επαγγελματική πρόοδο, την κοινωνική αναγνώριση και την προσωπική έκφραση, ενώ προστατεύει τον κάτοχό του από τους εχθρούς και τις φιλονικίες.Τέλος, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, ισορροπεί τον θυροειδή , βοηθά στην πέψη και σε παθήσεις των ματιών.

Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο. Ξεθωριάζει αν τον ξεχάσετε στον ήλιο. Συνιστάται καθαρισμός με χρήση ατμού.

Δείτε κοσμήματα με κιτρίνη εδώ.

 

 

Κοράλλι

Ένα από τα ισχυρότερα φυλαχτά, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για να διώχνει τα κακά πνεύματα. Απορροφά την αρνητικότητα, βελτιώνει τη ζωή και φέρνει ηρεμία. Διώχνει την κατάθλιψη και οδηγεί σε πνευματική ισορροπία. Φέρνει τύχη και ευτυχία. Θεραπεύει τις δερματικές παθήσεις.

  Φροντίδα: Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Είναι ευαίσθητο στη ζέστη, στον ιδρώτα και τα οξέα.

  Δείτε κοσμήματα με κοράλλι εδώ.

 

 

Κυανίτης

Πρόκειται για μια πέτρα που έλκει την αγάπη, τον έρωτα, την πίστη, την αφθονία, τονώνει τη φαντασία, και υποστηρίζει τη μελέτη. Ενθαρρύνει την προσωπική έκφραση, την επικοινωνία και τις δημόσιες ομιλίες. Απομακρύνει την αρνητικότητα, τις εμμονές και την αυτοκαταστροφή. Καταπολεμά το άσθμα, τις μυϊκές διαταραχές και τους πυρετούς. Φυσικό αναλγητικό, μειώνει την πίεση και βοηθά στη θεραπεία των μολύνσεων.

Φροντίδα: Προσοχή στα απότομα χτυπήματα και στις απότομες αλλαγές θερμοκρασίας. Καθαρισμός γίνεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.

Δείτε κοσμήματα με κυανίτη εδώ.

 

 

Λάβα

Χαρίζει ευεξία, καλή διάθεση και χαρά, μας δίνει θάρρος, αποφασιστικότητα, τονώνει τη δημιουργικότητα. Προάγει το αίσθημα της δικαιοσύνης. Ανακουφίζει από το στρες και την ένταση και δρα αντικαταθλιπτικά. Απελευθερώνει την μπλοκαρισμένη ενέργεια. Μας ενισχύει ενεργειακά για να ξεπεράσουμε σημαντικά προβλήματα και απρόσμενες δυσκολίες. Αυξάνει την ροή αίματος και λέμφου και τονώνει το μυϊκό σύστημα και τους ιστούς. Βοηθά στην αποθεραπεία μιας ασθένειας ή μιας κατάστασης.

Φροντίδα: Προσοχή στα απότομα χτυπήματα, καθαρίστε την με τρεχούμενο νερό.

Δείτε κοσμήματα με λάβα εδώ.

 

 

Λαβραδορίτης

Ο Λαβραδορίτης είναι μία πέτρα μεγάλης προστασίας, ανυψώνει τη συνείδηση, τονώνει τη διαίσθηση και τα ψυχικά χαρίσματα καθώς ενδυναμώνει την πίστη στον εαυτό μας και περιορίζει τους φόβους και τις ανασφάλειες. Θεραπεύει τα κρυώματα και ισορροπεί τις ορμόνες.

Φροντίδα: Καθαρίζεται μόνο με τρεχούμενο νερό. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Δεν αντέχει σε δυνατά χτυπήματα. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο.

Δείτε κοσμήματα με λαβραδορίτη εδώ.

 

Λάπις Λαζούλι

Ο Λάπις προσφέρει διαύγεια και ενεργοποιεί τις ικανότητες του νου, καθώς και την έκφραση των συναισθημάτων. Τονώνει την αυτοπεποίθησή μας και διαλύει τις ενοχές. Προστατεύει από τη  βασκανία και μάς βοηθά στην επίτευξη των στόχων μας. Ηρεμεί τα τεντωμένα νεύρα και χαρίζει ήσυχο και βαθύ ύπνο. Καθαρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

  Φροντίδα: Προσοχή στα χτυπήματα και στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. 

  Δείτε κοσμήματα με λάπις λαζούλι εδώ.

 

Λευκός Χαλαζίας

Στηρίζει την αγάπη, φροντίζει το συναισθηματικό σώμα και γαληνεύει τη ψυχή. Ευνοεί τις συνεργασίες, φέρνει διακριτικότητα και λεπτότητα στις σχέσεις. Μας ελευθερώνει από υπερβολικές ευθύνες και περιορισμούς. Προστατεύει τον ύπνο, τα όνειρα και τα ταξίδια. Καταπραΰνει τη ζαλάδα και ανακουφίζει από τις ημικρανίες. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και φέρνει το σώμα σε ισορροπία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πάθηση.

Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Απαγορεύεται η χρήση χημικών.

 

 

Λευκός Χαλαζίας με Μαύρη Τουρμαλίνη

Ο Χαλαζίας με μαύρη Τουρμαλίνη είναι ένας κρύσταλλος που συνδυάζει τις ιδιότητες του χαλαζία και της τουρμαλίνης. Εξαφανίζει τις αυτοκαταστροφικές και βίαιες τάσεις και βοηθά στη μετατροπή των αρνητικών σκέψεων σε θετικές, καθώς απελευθερώνει τις εντάσεις σε κάθε επίπεδο. Δυναμώνει το σώμα ώστε να αντιδράσει γρήγορα στην αντιμετώπιση επερχόμενων ασθενειών.

Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στον ήλιο. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Οι πολύχρωμοι λίθοι είναι εύθραυστοι στα όρια αλλαγής των χρωμάτων και χρειάζεται προσοχή στη μεταχείριση τους. 

Δείτε κοσμήματα με λευκό χαλαζία με μαύρη τουρμαλίνη εδώ.

 

Μαλαχίτης

Ο Μαλαχίτης είναι μια πέτρα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς θεραπευτικούς σκοπούς. Βοηθάει στην καταπολέμηση του πόνου από κράμπες, των πόνων περιόδου και διευκολύνει τον τοκετό. Αποκαλείται και πέτρα της «μαμής». Απελευθερώνει τη λιμνάζουσα αρνητική ενέργεια και το συσσωρευμένο θυμό. Λειτουργεί επίσης κατά της ναυτίας, της σκοτοδίνης και των πονοκεφάλων. Χρήσιμος σε μαθησιακές δυσκολίες.

Φροντίδα: Ο μαλαχίτης πρέπει να προστατεύεται από απότομα κτυπήματα, απότομη αλλαγή της θερμοκρασίας και από τα οξέα. Απαγορεύεται η επαφή του με νερό. Καθαρίζεται μόνο με ένα πολύ μαλακό πανί.

Δείτε κοσμήματα με μαλαχίτη εδώ.

 

 

 

Μαργαριτάρι

Το μαργαριτάρι χαρίζει αισιοδοξία, ζωτικότητα, ευεξία, υγεία, μακροζωία και δύναμη. Ένα κόσμημα με μαργαριτάρι μπορεί να φέρει πλούτη σε όποιον το φοράει και να βελτιώσει  τα οικονομικά του και τις συνθήκες της εργασίας του. Προσφέρει γαλήνη, ηρεμία, ειλικρίνεια, αγνότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα. Βοηθά στη θεραπεία  παθήσεων του λαιμού και των πνευμόνων.

Φροντίδα: Τα μαργαριτάρια πρέπει να προστατεύονται από τη ζεστή ή τη φλόγα, τα οξέα, τον ιδρώτα και τα καλλυντικά. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.

Δείτε κοσμήματα με μαργαριτάρι εδώ.

 

 

Μάτι Αετού

Βελτιώνει τη δημιουργικότητα και ενδυναμώνει την ευφυΐα, καθιστά μια ευεργετική πέτρα για μαθητές και καλλιτέχνες. Είναι γνωστή ως πέτρα καλής τύχης. Αυξάνει την ενέργεια και προσφέρει εκρήξεις ενέργειας όπου απαιτούνται. Αυξάνει τη διόραση και τη διαίσθηση. Βοηθά τον ιδιοκτήτη του να αναπληρώνει πάντα τα χρήματα που ξοδεύει καθώς είναι ένας λίθος που συμβολίζει τον πλούτο και την αφθονία. Κράτα το κακό μάτι μακριά και επιφέρει ευτυχία και ευημερία. Γι’ αυτόν το λόγο, θεωρείται μια πέτρα διατήρησης καθώς προσφέρει και μακροζωία. Προστατεύει από ατυχήματα και χαρίζει υγεία και δύναμη.

  Φροντίδα: Αποφορτίζεται με το νερό και φορτίζεται στο φως του Ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί. 

  Δείτε κοσμήματα με μάτι αετού εδώ.

 

Μαύρο Σπινέλιο

Το Σπινέλιο είναι ένας εξαιρετικά όμορφος κρύσταλλος που συνδέεται με την ανανέωση, την ενθάρρυνση στις δύσκολες συνθήκες και την αναζωογόνηση. Το μαύρο σπινέλιο ενισχύει τις διαισθητικές ικανότητες και βοηθά στην επίλυση των υλικών προβλημάτων. Βοηθάει στην ανάρρωση από κινητικές ασθένειες και μειώνει το άγχος και το στρες.

Φροντίδα: Ο σπινέλιος μπορεί να χάσει το χρώμα του εάν θερμανθεί. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα. 

Δείτε κοσμήματα με μαύρο σπινέλιο εδώ.

 

Mother of pearl: Είναι η εσωτερική επιφάνεια των μαργαριτοφόρων οστράκων  και κύριο συστατικό των μαργαριταριών. Αντιπροσωπεύει το χρήμα, την ευημερία, την καλή τύχη και τον πλούτο. Μας βοηθά  στην έκφραση των συναισθημάτων, έλκει την αγάπη, φέρνει αρμονία και ισορροπία. Γνωστό ως σύμβολο της μητρότητας, προστατεύει την οικογένεια και το σπίτι. Διώχνει το άγχος, φέρνει ηρεμία, χαλάρωση, ανακούφιση και την απαλή θεραπευτική δύναμη της θάλασσας. Επιταχύνει την επούλωση των πληγών και βοηθά το πεπτικό σύστημα. Είναι ιδανικό για όσους αναρρώνουν ή χρειάζονται κάποια φροντίδα. Χρησιμεύει σε θεραπείες ομορφιάς, αποτελεί συστατικό σε σαπούνια, κρέμες προσώπου, και μάσκες ομορφιάς.

  Φροντίδα: Πρέπει να προστατεύεται από απότομα χτυπήματα και αλλαγές θερμοκρασίας. 

  Δείτε κοσμήματα με mother of pearl εδώ.

 

 

 

Νεφρίτης

Οι Σουμέριοι πίστευαν ότι ο νεφρίτης έχει τη δυνατότητα να λύνει τα απρόβλεπτα προβλήματα της ζωής. Πέτρα ισορροπίας, ειρήνης, γνώσης, γαλήνης, σοφίας και μακροζωίας. Διεγείρει τη λειτουργία των νεφρών, της σπλήνας, ανακουφίζει και θεραπεύει όσους πάσχουν από πέτρες ή άμμο στα νεφρά και καθαρίζει το αίμα. Διεγείρει το νευρικό σύστημα και φέρνει αυτόν που το φοράει σε κατάσταση επίγνωσης και ετοιμότητας. Ο πράσινος Νεφρίτης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει αρμονία στις δυσλειτουργικές σχέσεις.

Φροντίδα: Ο νεφρίτης μπορεί να υποστεί ζημιά από φλόγα. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού, εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.

 

Όνυχας

Ο Όνυχας είναι η πέτρα της δύναμης, παρέχει στήριξη σε δύσκολες και μπερδεμένες καταστάσεις. Η πέτρα αυτή προωθεί το σφρίγος, την σταθερότητα, την αντοχή και γενικά προσδίδει αυτοέλεγχο, είναι ένα διανοητικό τονωτικό που ανακουφίζει τους υπερβολικούς φόβους και τις ανησυχίες. Ενισχύει την καρδιά και γενικά το κυκλοφορικό σύστημα, αλλά και τα νεφρά.

Φροντίδα: Αποφορτίζεται με το νερό και φορτίζεται στο φως του Ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Απαγορεύεται η χρήση χημικών. 

Δείτε κοσμήματα με όνυχα εδώ.

 

Οπάλιος: Ο Οπάλιος είναι μια ντελικάτη πέτρα με λεπτή δόνηση. Τονώνει την πρωτοτυπία και τη δυναμική δημιουργικότητα, βοηθά στην πρόσβαση και έκφραση του πραγματικού εαυτού μας. Ήταν ανέκαθεν συνδεδεμένος με την αγάπη και το πάθος, την επιθυμία και τον ερωτισμό. Ενδυναμώνει τη θέληση για ζωή. Ο Οπάλιος φέρεται να θεραπεύει την ασθένεια του Parkinson, τις μολύνσεις και τους πυρετούς και δυναμώνει τη μνήμη. Είναι γνωστός ως ανακουφιστικό για το προεμμηνορροιακό σύνδρομο.

  Φροντίδα: Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται γρήγορα στο φώς του ήλιου. Είναι ένα πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξηρό περιβάλλον, χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του. Μπορεί ακόμα να ραγίσει ή να θρυμματιστεί. Καλό είναι να αποφεύγετε την άμεση επαφή του με το δέρμα σας, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν. 

 Δείτε κοσμήματα με οπάλιο εδώ.

 

 

Οψιδιανός

Οι Ινδιάνοι της Αμερικής, οι Αζτέκοι και οι Μάγια τον χρησιμοποιούσαν ως φυλακτό. Βοηθά στην ορθή κρίση, χαρίζει θάρρος και δύναμη να αντιμετωπίσουμε κάθε νέα αρχή, αλλαγή ή μετάβαση. Αποτελεί ένα πρώτης τάξεως μέτρο προστασίας για κάθε επιβουλή, αφού μάλιστα επιστρέφει την κακή πρόθεση σε εκείνον που τη στέλνει. Είναι ο κατάλληλος λίθος για να ξεχάσετε παλιές αγάπες και για προστασία κατά τη διάρκεια των ταξιδιών. Απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα, ηρεμεί τους μυϊκούς σπασμούς και κάνει καλό στο δέρμα και στα μάτια.

Φροντίδα: Ο οψιδιανός χρειάζεται προστασία από την ζέστη και τα απότομα κτυπήματα. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.

 

 

Πρενίτης

Ο Πρενίτης είναι μια εξαιρετική πέτρα για το Feng Shui, βοηθώντας στην αποχώρηση των περιττών αγαθών. Βοηθά στην έμπνευση νέων ιδεών και γνώσεων, καταπολεμά το άγχος και φέρνει ηρεμία ενώ ενισχύει τη ζωτικότητα και την ενέργεια. Χρησιμοποιείται για ανακούφιση από πόνους στους ώμους και στο στήθος.

        Φροντίδα: Καθαρίζεται μόνο με ένα πολύ μαλακό πανί. Αποφορτίζεται στο νερό και επαναφορτίζεται στο φως του ήλιου. Προσοχή η έκθεση μεγάλης διάρκειας στο ήλιο μπορεί να ξεθωριάσει το χρώμα του.

   Δείτε κοσμήματα με πρενίτη εδώ.

 

 

Ροδοχρωσίτης

Πρόκειται για μια πέτρα που καθαρίζει την καρδιά από συναισθηματικά σοκ και παλιά ενεργειακά μπλοκαρίσματα. Αντιπροσωπεύει την αγάπη χωρίς εγωισμό και συμπόνια. Προάγει τη θετική σκέψη, τη δημιουργικότητα και την επεξεργασία νέων πληροφοριών. Δίνει ενέργεια, ευεξία, χαρά, ζωντάνια και καλή διάθεση. Καταπραΰνει τις ημικρανίες, προστατεύει από τις μολύνσεις και βελτιώνει το δέρμα.

  Φροντίδα: Προσοχή στα χτυπήματα και στην αλλαγή της θερμοκρασίας. Αποφορτίζεται στο νερό και φορτίζεται στο φως του ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.

 

 

Ροζ Χαλαζίας

Ο Ροζ Χαλαζίας συχνά αποκαλείται και ως η «πέτρα της αγάπης». Ανοίγει την καρδιά σε όλες τις μορφές της αγάπης: την αγάπη για τον εαυτό μας, την αγάπη για την οικογένεια, τον πλατωνικό έρωτα και τη ρομαντική αγάπη. Φέρνει εσωτερική ηρεμία και ισορροπία στα συναισθήματα. Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.

Φροντίδα: Ο ροζ χαλαζίας δεν πρέπει να εκτίθεται στη ζέστη ή άμεσα στο φως του ήλιου. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού.

Δείτε κοσμήματα με ροζ χαλαζία εδώ.

 

 

Ρουμπίνι

Το Ρουμπίνι είναι μια εξαιρετική πέτρα για ενέργεια. Έλκει τον έρωτα και την αγάπη, καθώς προκαλεί έντονα συναισθήματα και ορμητικότητα. Εντείνει τη σεξουαλικότητα και φέρνει αφθονία σε κάθε επίπεδο. Δυνατός κρύσταλλος και για την αναζωπύρωση σχέσεων που έχουν τελειώσει. Στον επαγγελματικό τομέα φέρνει λάμψη και τύχη και παράλληλα βοηθά όσους επιθυμούν να προβάλλουν δυναμικές ηγετικές ικανότητες. Επίσης, φέρνει πίστη, θάρρος, κουράγιο, ευτυχία και σοφία. Διώχνει τη θλίψη, τους φόβους, την απογοήτευση, τη σύγχυση, τη μελαγχολία και τα κακά όνειρα. Τέλος, αποτοξινώνει το σώμα, το αίμα ,τη λέμφο και καταπολεμά τον πυρετό.

Φροντίδα: Καθαρίζεται με υγρό σαπούνι σε ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει.

Δείτε κοσμήματα με ρουμπίνι εδώ.

 

 

 

Σιδηροπυρίτης: Ο Σιδηροπυρίτης είναι μια εξαιρετική ενεργειακή ασπίδα. Μπλοκάρει την αρνητική ενέργεια και ρύπους σε όλα τα επίπεδα, συμπεριλαμβανομένων των μολυσματικών ασθενειών. Είναι μια πολύ προστατευτική πέτρα. Ξεπερνά την απραξία και το αίσθημα της ανικανότητας. Διευκολύνει την εξερεύνηση νέων δεξιοτήτων και δυναμικού, ενεργοποιώντας τη ροή ιδεών και προωθεί τη διπλωματία. Ο σιδηροπυρίτης ανακουφίζει το άγχος και την απόγνωση και τονώνει την αίσθηση προσωπικής αξίας και αυτοπεποίθησης. Φέρεται να βοηθά στον ύπνο όταν διαταράσσεται από γαστρικές αναταραχές.

Φροντίδα: Χρειάζεται προστασία από τη μεγάλη θερμοκρασία και τα οξέα.

 

 

Τυρκουάζ

Το Τυρκουάζ είναι μια εξαιρετική πέτρα που χρησιμοποιείται ως φυλαχτό εδώ και εκατοντάδες χρόνια, θεωρώντας πως ενώνει τη γη με τον ουρανό και έτσι ενώνει την αρσενική και θηλυκή ενέργεια. Προάγει την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων και βοηθά στη δημιουργική επίλυση των προβλημάτων, ηρεμώντας τα νεύρα. Έχει αντιφλεγμονώδη και αποτοξινωτική δράση.

Φροντίδα: Καθαρίζεται με νερό βρύσης χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα. Το ξεπλένετε και αφού το σκουπίσετε με μια πετσέτα το αφήνετε να στεγνώσει στον αέρα. Απαγορεύεται η χρήση χημικών. 

Δείτε κοσμήματα με τυρκουάζ εδώ.

 

 

Φεγγαρόπετρα

Πήρε το όνομα της από το χρώμα και τη λάμψη της που μοιάζουν με του φεγγαριού. Είναι ένα φυλαχτό ομορφιάς, αγάπης, έρωτα και μακροζωίας. Προστατεύει από παθήσεις της καρδιάς, των πνευμόνων, των αδένων, του πεπτικού συστήματος και του δέρματος. Ευεργετική για το γυναικείο αναπαραγωγικό σύστημα και για τα προβλήματα που σχετίζονται με την έμμηνο ρύση και την ένταση. Διευκολύνει την αποτοξίνωση του οργανισμού και καταπραΰνει τα οιδήματα.

Φροντίδα: Καθαρίζεται με υγρό σαπούνι σε ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει.

Δείτε κοσμήματα με φεγγαρόπετρα εδώ.

 

 

Φθορίτης

Ο Φθορίτης παρέχει έντονη προστασία και θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικός στην προστασία από τα κύματα των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σχετίζεται με την πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, βοηθώντας στην απορρόφηση των πληροφοριών και στην προώθηση της σκέψης. Εξαιρετική για όσους ασχολούνται με το διάβασμα. Είναι καλός για την αναπνευστική οδό, τα κρυώματα, τη γρίπη και την ιγμορίτιδα.

       Φροντίδα: Πρέπει να προστατεύεται από απότομα κτυπήματα, απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας. Καθαρίζεται μόνο με σαπούνι και νερό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται ο καθαρισμός με χρήση ατμού. Δείτε κοσμήματα με φθορίτη εδώ.

 

 

Χαλαζίας

Αναζωογονεί τον οργανισμό και δίνει θάρρος, δύναμη, ζωτικότητα, ανανέωση, καλή διάθεση, μακροζωία και προστασία. Βοηθά κάθε καινούργια αρχή και φέρνει τον πλούτο και την αφθονία. Είναι αντικαταθλιπτικός, απομακρύνει τους φόβους και τους εφιάλτες, χαρίζει ηρεμία, αντοχή και αυθορμητισμό. Βρίσκεται παντού, απορροφά, αποθηκεύει, απελευθερώνει και ρυθμίζει την ενέργεια και είναι εξαιρετικός για να την ξεμπλοκάρει. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα και φέρνει το σώμα σε ισορροπία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε πάθηση. 

Φροντίδα: Καθαρίζεται με υγρό σαπούνι με νερό βρύσης υπό πίεση χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα. Ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει.

 

 

 

Χαλαζίας Φάντομ

Ο Χαλαζίας Φάντομ ενθαρρύνει την έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων, βοηθά στην αποδοχή δύσκολων εννοιών και καταστάσεων, απελευθερώνοντας το θυμό. Θεραπεύει τις ανωμαλίες της ακοής.

       Φροντίδα: Καθαρίζεται με υγρό σαπούνι με νερό βρύσης υπό πίεση χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει.

 

 

 

Χαλκηδόνιος

Ο Χαλκηδόνιος φέρνει αρμονία στο νου, το σώμα, το συναίσθημα και στο πνεύμα, προσδίδοντας καλοσύνη και γενναιοδωρία, μεταμορφώνοντας τη μελαγχολία σε χαρά. Βοηθά στη μείωση των αμφιβολιών και στη δημιουργία μιας ενθουσιώδους προσωπικότητας. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση και ανακουφίζει από τα προβλήματα της αναπνευστικής οδού. 

Φροντίδα: Καθαρίζεται με υγρό σαπούνι σε ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Απαγορεύεται η χρήση χημικών. 

Δείτε κοσμήματα με χαλκηδόνιο εδώ.

 

 

Χαολίτης

Ο Χαολίτης είναι μια εξαιρετικά χαλαρωτική πέτρα και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Ηρεμεί το νου και βελτιώνει την επικοινωνία. Μας φέρνει πίσω τη χαμένη χαρά, τους καλούς φίλους, και την αισιοδοξία. Ισορροπεί τα επίπεδα ασβεστίου στο σώμα και βοηθά τα δόντια και τα οστά.

       Φροντίδα: Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό με μία πολύ μαλακή βούρτσα ή πανί. Βεβαιωθείτε ότι έχει στεγνώσει καλά και μετά αφήστε το στον αέρα για λίγα λεπτά πριν τον αποθηκεύσετε. 

      Δείτε κοσμήματα με χαολίτη εδώ.

 

 

Χρυσόκολλα

Η χρυσόκολλα είναι μια εξαιρετικά ήρεμη και υποστηρικτική πέτρα. Ενθαρρύνει την αυτογνωσία και την εσωτερική ισορροπία, καθώς τονώνει την αυτοπεποίθηση και την ευαισθησία. Καθαρίζει, ηρεμεί και δίνει ενέργεια, βοηθά στους πονοκεφάλους, μειώνει τις εντάσεις και βοηθά στη διατήρηση της ψυχραιμίας.

Φροντίδα: Καθαρίζεται με υγρό σαπούνι σε ζεστό νερό χρησιμοποιώντας μια απαλή βούρτσα. Το ξεπλένετε καλά και το αφήνετε να στεγνώσει. Απαγορεύεται η χρήση χημικών. 

Δείτε κοσμήματα με χρυσόκολλα εδώ.

 

 

Χρυσόλιθος

Ο Χρυσόλιθος ή αλλιώς Περίδοτο ανακουφίζει από τη ζήλια, την πικρία, τη μοχθηρία, το θυμό και μειώνει τα επίπεδα του στρες, τονώνοντας την αυτοπεποίθηση και τη διεκδίκηση χωρίς επιθετικότητα. Φέρνει δημιουργικότητα, λάμψη, δόξα, αναγνώριση, εξελίσσει ποιοτικά και είναι ιδανικός για τους καλλιτέχνες. Είναι ευεργετικός για το πεπτικό σύστημα και τα σπλάχνα.

        Φροντίδα: Καθαρίζεται με ένα στεγνό απαλό πανί. Απαγορεύεται η χρήση χημικών και μεταλλικών εργαλείων λόγω ευθραυστότητας. 

        Δείτε κοσμήματα με χρυσόλιθο εδώ.

 

 

Χρυσοπράσιος

Ένας κλασσικός λίθος σύμβολο του πλούτου και της αφθονίας αλλά και των χρηματοοικονομικών ιδιαίτερα. Μειώνει την κλειστοφοβία, φέρνει ισορροπία, σταθερότητα και προσαρμοστικότητα. Προστατεύει τη φιλία. Φέρνει στην επιφάνεια ταλέντα και δημιουργικότητα. Καταπολεμά τις αρρώστιες του δέρματος, ισορροπεί τις ορμόνες και καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα.

Φροντίδα: Το χρώμα του λίθου εξασθενεί όταν εκτεθεί στη ζέστη ή το φώς. Δεν υπάρχουν προβλήματα καθαρισμού, εκτός εάν ο λίθος έχει εγκλείσματα.

Δείτε κοσμήματα με χρυσοπράσιο εδώ.

Crystal Queen © 2017